mooiste-lessen-Onvergetelijke-Mork

Fotograaf: Dirk Van Gheluwe

“I think that it is as human-centric to believe that all animals are here to teach humans and give us unconditional love as it is to believe that animals are here for us to use and destroy as we wish. Both ideas are rubbish. Animals are our co-inhabitants, our kin, our brothers and sisters here on planet Earth. However, I find that many individual animals are indeed more aware, more wise, more evolved, and have a perspective that far surpasses our limited human consciousness. These animals are our teachers, our evolutionary leaders, our role models.” Nancy Windheart

De kwaliteiten van paarden zijn niet te ontkennen. Ik verwonder er mij steeds over hoe paarden voortdurend lijken te geven. Liefde, geluk, gezondheid, plezier,… lijken uit een onuitputtelijke bron te stromen.

Mijn mooiste lessen met mijn Onvergetelijke Mork

Mooiste les 1: Ontspanning

Ik doe niets liever dan bij mijn paarden rondhangen. Ik ben dan volledig “in het moment” en ik vergeet al mijn zorgen. Door veel tijd met hen door te brengen heb ik geleerd om mij helemaal te ontspannen en open te staan voor wat er “is” in plaats van altijd dingen te willen veranderen.

Mooiste les 2: Natuurlijke kracht

Wanneer je tijd met paarden doorbrengt, hervind je je natuurlijke kracht, oorspronkelijke schoonheid en wijsheid. Aan hun reacties kan je afleiden hoe ver of hoe dicht je verwijderd bent van die toestand van zijn. Echt, vrij simpel. Paarden hebben helende of spirituele krachten zegt men dan. De boodschap van een paard is liefde voor jezelf, liefde voor de ander, liefde voor de aarde.

Mooiste les 3: Vrijheid

Paarden helpen mij uit mijn denkmodus in mijn voelmodus te stappen. Ze leren mij meer met het leven mee te deinen, er op vertrouwen dat dingen gebeuren. Voelen, loslaten en toestaan dat dingen zich ontvouwen, geven meteen zuurstof, ruimte en vrijheid. “Life is a dance between letting it happen, and making it happen.”

Mooiste les 4: Eenvoud

 De eenvoud van een leven met paarden brengt mij weer in verbinding met de natuur, de stilte, echte waarden. Ik heb geleerd dat diepte en rijkdom van ervaring belangrijker zijn dan aanzien, geld en succes. In deze tijd is het niet eenvoudig om eenvoudig te leven. Iemand worden, carrière maken, zo ver mogelijk geraken,… is de algemene norm geworden.

Mooiste les 5: Schoonheid

 Met de heftigheid van de nieuwsberichten die we elke dag op ons bord krijgen valt het niet mee om het goede in onszelf en in anderen te blijven zien. In mijn activiteiten met paarden leer ik om altijd het goede de boventoon te laten voeren, en zo een subtiele tegenbeweging in gang te zetten. Met paarden omgaan is actief op zoek gaan naar zachtheid, schoonheid en empathie.

Mooiste les 6: Vriendschap en relaties

 Zonder het te beseffen leer ik van paarden over vertrouwen en respect in persoonlijke relaties. Ook over lichaamstaal en het belang van de zintuigen, de intuïtie, het gevoel in de omgang met mensen en dieren. Paarden brengen nieuwe vriendschappen in mijn leven met mensen die ook van paarden houden zoals ik.

Mooiste les 7: Synergie

 Mork kon volledig in synergie met mij zijn, zowel los als bij het rijden of mennen. Hij kon mij “voelen”, m.a.w. zich volledig, met al zijn zintuigen op mij afstemmen! Mork heeft mij getoond en geleerd hoe ik dicht bij mezelf én dicht bij hem kon zijn, tot op het punt dat er geen relatie meer was, omdat we volledig één waren. Alles stroomde. Alles ging vanzelf, organisch, in een “flow”. Alles was gemakkelijk.

Wens jij nog meer inspiratie en tips te ontvangen?

Abonneer je gratis op Paardentaal Magazine

Wat doen jouw paarden met jou?

 Ik lees het graag hieronder.