verbinding-met-je-paard

We leven in een maatschappij wat vooruitstrevend is en wordt gevormd door materialisme.

Dit betekent dat we ook altijd van alles willen. We willen graag nieuwe spullen en werken hier dan ook voor, want in onze maatschappij is het : Voor wat hoort wat. Dus als wij hard werken, willen wij daar iets voor terug. Dit gaat verder als een rode draad door ons leven en manifesteert zich ook verder in onze relaties. Een relatie kan zijn met onze partner, onze kinderen, ouders of collega’s en vrienden. Maar ook in onze relatie met onze dieren en paarden. We zijn vergeten wie we zijn en de verbinding met onszelf is soms ver te zoeken. We zijn allemaal gehaast en nemen geen tijd meer voor onszelf en onze naasten.

Als we nu eens een stapje terug doen en eens de tijd nemen om weer verbinding met onszelf te krijgen, wat gaat er dan gebeuren?

We gaan weer leren voelen, we voelen ons hart weer sterker, we voelen meer liefde opbloeien, onze innerlijke kracht wordt versterkt doordat we weer gaan leren om naar onszelf te kijken. We zijn weer in staat om onszelf te genezen en we leren weer om geduldig te zijn en de ander de kans te geven om op zijn eigen tempo zijn eigen ding te doen. Dat is naastenliefde en het respecteren van de ander persoon zijn energie. Als we iedereen in zijn eigen waarde laten en niet meer gaan eisen of de ander iets voor je wilt doen, dan denk ik dat veel mensen juist meer zullen open staan en juist de ander willen opzoeken en helpen.

Dit geldt ook in de samenwerking met paarden.

Hoe vaak gebeurd het dat we in de wei staan bij het paard en we vragen of eisen dat als wij willen dat hij komt, dat hij dan ook maar moet komen? Hmm…… Hoe vaak komt een paard dan juist niet? Dit gaat ook tegen de natuurwetten in, denk maar eens na. Als iemand jou vraagt of eist dat je nu moet komen, hoe voel je je daarbij? Hoe voelt de energie van de persoon wat jou dit vraagt?

In de kudde is het paard met de zuiverste energie diegene wat erg geliefd is en waar de andere paarden graag bij willen zijn omdat dit paard helemaal in verbinding staat met zichzelf. Als het ware is dit paard met een zuivere verbinding heel sterk en fungeert als een magneet voor de andere paarden. Dit paard zal ook niet vragen aan de andere paarden of ze willen komen, dit is ook niet nodig. Paarden voelen de innerlijke kracht en willen daar heel graag bij horen.

Wat kunnen we hieruit concluderen?

De volgende keer als je in de wei bij je paard bent, vraag hem eens niet om te komen. Geef hem de keus en respecteer zijn keuze. Blijf eens gewoon in de wei tussen de paarden en doe eens wat body awareness oefeningen waardoor je jezelf gaat focussen op jezelf. Ontdek je innerlijke kracht en energie en blijf bij jezelf. Wat er dan gebeurd zal als magisch zijn. Jouw paard of de meerdere paarden wat in de wei zijn zullen allemaal graag bij jou willen zijn en komen jou opzoeken. Dat is nou een van de natuurwetten.

Wij hebben geleerd om te vragen, maar wij moeten eens leren om juist niet te vragen maar gewoon te zijn.

Van hieruit ontstaat een nieuwe mooie verbinding tussen onszelf en onze paarden.

BLIJF BIJ JEZELF EN HET PAARD BLIJFT BIJ JOU.

Wens jij nog meer inspiratie en tips te ontvangen?

Abonneer je gratis op Paardentaal Magazine