RIP Jeu D’Amour

Voor onze vriend Jeu D’Amour is het te laat, we hebben hem vandaag laten inslapen… 4-5 maanden geleden merkten we dat Jeu moeite had met eten en mager werd. Zijn vorige eigenaar vertelde dat hij altijd met zijn hoofd schudde als hij at, we hebben hem 1.5 jaar bij ons mogen hebben. Hij is jaarlijks door verschillende paardentandartsen gecontroleerd geweest. We hebben 1 van deze tandartsen gebeld en die heeft zijn maaltanden bijgevijld, ondanks dat dit gebeurt was, bleef hij vermageren en zijn hoofd schuin houden bij het eten dus heb ik na 2 maanden afwachten toch een 2de opinie van een andere dierenarts-paardentandarts gevraagd.

Wat een vreselijk verdict!

12 diastema’s aan zijn maaltanden waarvan al minstens 1 tot in het bot, zijn onderste snijtanden waren allemaal rot met verschillende fistels waar de etter er na lichte druk uitspoot! Zijn bovenste 2 snijtanden stonden los. Operaties waren niet meer aan de orde omdat ze 1. veel te duur zouden zijn en 2. omdat er sowieso meerdere keren per jaar nieuwe vullingen zouden geplaatst moeten worden bij een paard van 20 jaar.

We hebben hem nog een paar weken extra verwend, maar hij kon zijn eten niet meer malen met als gevolg dat er obstructies in de keel kwamen. Let goed op, dit is iets wat een kenner al minstens 5 jaar had moeten zien. Zeker de tandarts die 2 maanden geleden hem nog heeft behandeld !!!

Beste paardenvrienden let goed op op welke vakmensen je vertrouwt, er is een verschil tussen een paardentandarts en een dierenarts – paardentandarts.

Mijn dierenarts – paardentandarts vertelde mij spijtig genoeg dat ze meerdere keren per week ernstige fouten van tandartsen (gebitsverzorgers) moet oplossen. Dit is een zeer zwaar probleem. Er zijn de laatste 5 jaar 2 van die ’tandartsen’ bij geweest en die hebben niets gezien.

De dood van ons paard had vermeden kunnen worden.

Wij vertrouwen op een paardentandarts, want hij is tenslotte de vakman.
Dit zou toch echt niet mogen !!!

Lees vervolgens het artikel ‘Is uw “paardentandarts” een dierenarts of een gebitsverzorger?’ om je goed te informeren hieromtrent.