Fotograaf:  Roger Rutten

De wind suist om mijn oren.
We gaan nog sneller in galop.
Als een, en samen.
Het voelt volmaakt en compleet in flow.
Zonder spanning en stress.
Dat kan jij ook ervaren. Zonder die galop.
Gewoon, door er bij te staan.
Samen met mij in de wei.
Hoe doen die paarden dat, denk je nu
Heel eenvoudig.

         “The horse knows….
He knows if you know….
He also knows if you don’t know.

Ray Hunt

Paarden hebben geen (dubbele) agenda.
Ze reageren vanuit het hier & nu.
Ze voelen jouw gevoel en emotie.
Dat pikken de paarden op.
Feilloos.

Voelen, hoe doe je dat?

Je bent wie je bent. Helemaal waar. Als je dat duidelijk uitstraalt, trekt dat de mensen aan die zich in jou kunnen “vinden” (synchroniciteit). Doe dat onbewust bekwaam vanuit jouw gevoel. Dan gaan alle zaken vanuit die “flow” waar we allemaal wel naar op zoek zijn.

Lekker jezelf zijn. Niet meer, niet minder. Voelen zit niet in je hoofd. Het is een kriebeltje in je buik. Een stemmetje dat tegen jou spreekt. Laten we wel wezen, dat stemmetje gaat niet zomaar weg. Het komt op als een “zuchtje wind” dat er iets niet klopt, zoals piekeren of malen, kleine irritaties, onrust, zenuwachtigheid, of als depressieve klachten.

Juist door het bewust aandacht geven aan dat stemmetje, dat kriebeltje, die signalen, zal dat gevoel pas weggaan. Dat horen is de kunst, en daar helpen de paarden jou bij.

Paardenkracht

De paarden zijn meesters in het duidelijk maken wat je voelt. Vooral als gedrag en gevoel niet in gelijke tred lopen. Daar kunnen de paarden niet tegen, die disbalans.

Wat dan wel?

De paarden helpen helder en onbevooroordeeld. Je onderkent jouw gevoelens leert ze te gebruiken. Dus congruent zijn aan jouw eigen gevoelens helpt jou bij ieder besluit dat je neemt. Dat is paardenkracht.

Ik zeg altijd:”Gevoel liegt nooit!”

Niet dat het dan de absolute waarheid betreft. Wel dat het besluit, of een keuze het beste bij jezelf en jouw drijfveren past. Het geeft duidelijkheid en een nieuw gevoel van energie. Gevoel en ratio staan in balans en in contact met wat je écht wilt en kunt. Vanuit die overwegingen ontstaat een richting waar je niet meer aan twijfelt. Je gedrag en communicatie krijgt een vastberaden en eigen stem met alle positieve gevolgen van dien.

En dat moet ik geloven?

Ga maar eens bij jezelf na toen je een besluit nam dat achteraf niet goed uitpakte. Je negeerde toen dat kriebeltje dat riep:” Ja ziet er goed uit, maar je moet het NIET doen.”

Voorbeeld 1
Je liet de reparatie van je auto toch in het buitenland uitvoeren. Achteraf hoor je van je eigen garage dat het helemaal niet nodig was.

Voorbeeld 2

Je kiest voor een mooie carrièrestap. Kom je toch van een koude kermis thuis.

Voorbeeld 3
Jij bent niet de enigste die ontdekt dat goed voelen jou verder helpt.

Kortom, voelen loont

Luisteren naar dat innerlijke stemmetje helpt jou bij het maken van jouw keuzes.

En nu?

Leer beter te voelen zodat je keuzes maakt die bij jou passen.