aantrekkingskracht mens paard

Fotografe: Nancy Ipey

We maken allemaal fases mee in ons leven. Dit hoort bij ons groeiproces.
Hierdoor worden we gevormd en sterker of juist zwakker gemaakt.

Hoe zit dat met de paarden in ons leven?

De aantrekkingskracht tussen mens en paard.

Iedereen heeft zijn eigen karakter en we maken allemaal ons eigen leerproces door. Dit proces kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn.
Denk eens terug aan de periode wanneer je jouw paard hebt gekregen.

Wat speelde er toen af in jouw leven tijdens deze periode?
Was je ziek, of ben je kort ervoor of erna ziek geworden?
Of ben je emotioneel nog niet zo sterk en wil je graag wat meer zelfverzekerd worden?
Of misschien ben je wel wat feller en harder of stugger in de omgang met mensen?
Of heb je geen geduld?

Zo zijn er tal van voorbeelden. Iedereen heeft zijn eigen leer in het leven.

Als we zelf ons paard uitkiezen, dan functioneert het paard voor ons als een grote spiegel. Dan begint de fase om het paard te leren kennen en gaan we met ons paard aan de slag. Maar dan…..

In vele gevallen leren mensen van hun paard en kunnen hierdoor goed met elkaar omgaan en groeien dus samen met hun paard en wordt de connectie sterker en sterker. Hierdoor worden we geholpen in ons genezingsproces. ZOWEL MENS ALS PAARD.

Als voorbeeld. Je hebt een paard wat je weleens ´test’ tijdens het werk met hem. Hij trekt zich altijd los en jij wordt dan boos. Heel vervelende situatie, maar je bent gefrustreerd en vraagt jezelf af waarom hij dit steeds doet. Na elke keer ga je hem harder aanpakken, want hij mag dat niet en moet gewoon luisteren. Wat zegt dit over jou in combinatie met je paard?

Als je de tijd neemt om te luisteren en kijken naar je paard, kan je het antwoord vinden. Je moet dit wel willen natuurlijk en hiervoor open staan. In dit geval geeft het paard aan jou door, dat hij vindt dat je te hard met hem omgaat en hij zou het prettiger vinden als je zachter kon blijven en dus niet steeds zo boos wordt als er iets niet goed gaat.

Je kan hier 2 dingen mee doen, of je blijft hiermee doorgaan en de situatie wordt steeds erger en het paard wordt afgeschilderd als gevaarlijk of onhandelbaar. Neem maar van mij aan dat deze situatie alleen maar heviger gaat worden en het paard zich op meerdere fronten gaat afschermen of agressief worden. Als dit gebeurt dan groeien jullie allebei niet ten positieve in het leven en in veel gevallen eindigt het paard in de verkoop.

Maar je kan er ook aan willen werken zodat jullie samen leren van elkaar en groeien en hierdoor een hele fijne connectie kunnen opbouwen. Als je hieraan wil werken, dan zal je in dit geval moeten leren om zacht te blijven en geduld moeten kweken. Zeker moeten we consequent blijven, maar dit kan op een zachte manier.

Iedereen ontmoet zijn eigen paard op het levenspad wat ons de kans biedt om te kunnen groeien.
Het is aan ons om de wijze lessen uit het leven te halen.

of … om verder te gaan op de oude manier en zo te blijven hangen in onze persoonlijke groei.
Aan jou de keus, wat je wilt bereiken in jouw leven.