by <a href='https://paardentaal.smallteaser.com/user/tinne' class='captionLink'>Tinne Vercammen</a>
Fotografe: Tinne Vercammen

Als recreatieruiter ben ik regelmatig op pad om nieuwe oorden te ontdekken of om terug te keren en te genieten van de reeds gekende plaatsen. Dit in samenwerking met mijn zielsverwant en beste vriendin ‘Dock’ en enkele zeer goede vrienden van me.

Zo deden we laatst mee met een wandelzoektocht in de Gerhaagse bossen. Nu ja… Zoektocht… We hebben niet veel gezocht naar vragen op antwoorden. Wij wilden vooral genieten van de omgeving en de natuur.

In Gerhagen (Tessenderlo) kan je hele mooie wandelingen maken waarbij je verschillende ecosystemen ontdekt. Zo heb je graslanden, weilanden, bossen, maar ook veel heide met mooie zandwegen.

by <a href='https://paardentaal.smallteaser.com/user/tinne' class='captionLink'>Tinne Vercammen</a>
Fotografe: Tinne Vercammen

Het leuke hieraan is dat je dit kan combineren met een bezoek aan de abdij van Averbode (en eventueel stoppen voor een ijsje 😉 ).

Je hoeft er maar zeer weinig verharde wegen te bewandelen, hoewel je er wel een paar drukke wegen dient over te steken. Er zijn ook specifieke paden voor ruiters, maar ook andere wegen zijn toegankelijk voor ruiters. Hierdoor heb je de mogelijkheid om uren te rijden en steeds weer andere wegen uit te zoeken en te ontdekken met steeds weer nieuwe ‘wow’-momenten.

Lees hier mijn volgende blog Weekendje weg: Zeeland.

by <a href='https://paardentaal.smallteaser.com/user/tinne' class='captionLink'>Tinne Vercammen</a>
Fotografe: Tinne Vercammen